Utorak, 23. Aprila 2024.
12.8 C
Prijedor

“RUDARI” U ŠAMCU UPISALI NOVA TRI BODA

NAJNOVIJE VIJESTI

Susretima 14. kola nastavljen je fudbalski  šampionat  Republike Srpske. Drugoplasirani “Rudar Prijedor” je u Šamcu gostovao poslednjoj na tabeli, ekipi „Borca”, i ostvario pobjedu  rezultatom 3:2. (1:0).

Fudbaleri “Rudar-Prijedora” su vodeći pogodak postigli u  33. minuti kada je najbolji akter  susreta Bojan Burazor  postigao gol iz jedanaesterca.

“Borac” je izjednačio  u 52. minuti preko Armina Sinanovića.   Rezervista Draško Lolić je u 53. minutu ušao u igru i nakon tri minute postigao gol za prednost “Rudar Prijedora” od 2:1.

Bojan Burazor je svoj drugi gol, a treći za “rudare”, postigao u  67.minuti, a Mirza Hasanović je u 78. minutu  ublažio  poraz za konačnih: “Borac” – “Rudar Prijedor” 2:3.

U ovom meču sudija Mile Barjaktarević iz Bijeljine zbog preoštrih startova dodjelio je četiri  žuta kartona domaćim igračima te Milanu Šakiću (22. minut) te Ervinu Ćatićiću (76). Novica   Petrović je “požutio” u 32. minuti nakon prigovora na odluku sudije Barjaktarevića.

Šef strtučnog štaba “Rudar Prijedora” Zlatko Jelisavac u 90. minuti u igru je uveo mladog Davida Kuridžu kome  je ovo bio prvenstveni debi u seniorskom timu  “Rudar-Prijedora”.

“BORAC”: Marinković, Paležnica, Koprivica, Brković, Mehić (od 46. min. Maksimović), Hasanović, Milićević, Sinanović (od 58. min. Šarkanović), Maksimović, Perić (od 68. min. Dujmušić), Arsić.

“RUDAR-PRIJEDOR”  je nastupio u sastavu:  Inđić, Davidović, No.Petrović, Burazor, Šakić (od 53.min. Lolić), Rokvić (od 46. min. Ćatić), Vojinović, Milinković, Jaćimović (od 90. min. Kuridža), Gavranović, Marić. Na klupi su bili Topić, Pr.Kovljen, Miličević i Mrkić. U timu Prijedorčana  12 igrača je mlađih od 21. godine.

Na tabeli vodeći je “Borac” sa  31. bodom : 8 pobjeda, četiri remija i jednim porazom te gol razlikom 23:5. Drugoplasirani “Rudar Prijedor” uknjižio je 28 bodova iz, 8 pobjeda, 4 remija i dva poraza, i gol razliku od  29:16.

U 15. kolu gost “Rudar Prijedora” je pretposlednja “Sutjeska”iz Foče.

pripremili: M. B. i D.S.