Aktiv žena SP: Spriječiti maligne bolesti (video)

U Prijedoru je održano predavanje na temu malignih bolesti kod žena koje su, poslјednjih godina, sve prisutnije, poput karcinoma dojke i grlića maternice. Predavanje je održala profesor doktor Zdenka Gojković, internista onkolog, načelnica Klinike za onkologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjaluci, a organizator predavanja je Aktiv žena Socijalističke partije Prijedor. Gojkovićeva je istakla da je broj  malignih bolesti u porastu, a da to potvrđuju i zvanične statistike. -Ako otkrijemo rane promjene, moguće je spriječiti svaku bolest. U porastu je broj karcinoma debelog crijeva koji pogađa muškarce i žene. Želim da svim ženama približim ovu temu pričajući o faktorima rizika, šta je to što utiče na veliku pojavu karcinoma i na koji način žena treba sama da uradi pregled dojki – naglasila je Gojkovićeva.

Predsjednica Regionalnog odbora Aktiva žena Socijalističke partije, Ljilјana Despotović Atlija, rekla je da su žene veoma bitan stub društva i porodice i da bi  današnja žena trebalo da bude upućena u preventivno djelovanje kada su u pitanju maligna obolјenja. -Našim aktivnostima unutar Stranke želimo da ojačamo djelovanje žena i da samim tim dokažemo da zajedno možemo sve – rekla je Despotovićeva.

Iz Aktiva žena Socijalističke partije Prijedor poručeno je da u narednom periodu planiraju aktivnosti sa fokusom na teme ravnopravnosti žena u društvu i da je neophodno uklјučiti veći broj žena u sve političke sfere, jer to će sigurno, kako kažu, ojačati Republiku Srpsku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!