Američka A kapela grupa gostovala u Prijedoru (video)

Vodeća američka muška A capella grupa “ON THE ROCKS” priredila je sinoć nezaboravan koncert u prijedorskom pozorištu. Koncert je organizovan u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH. Ovo muzičko veče bilo je prava poslastica za sve ljubitelje A capella pjevanja u našem gradu. Momci su izvodili obrade popularnih hitova, a publika je imala priliku da čuje i par pjesama koje se nalaze na njihovim albumima.

– Svi članovi grupe su studenti. Svake godine ovaj muzički sastav se mijenja, jer studenti diplomiraju i odlaze sa Univerziteta, pa dolaze novi članovi. Ali opstajemo, što je najvažnije. Do sada smo nastupali sa brojnim muzičkim zvijezdama, koji su oduševljeni onim što radimo, a to nam je najveće zadovoljstvo – rekao je Tristan Šmаnk, član ove grupe.

“ON THE ROCKS” na evropsku turneju stigao je sa Univerziteta u Oregonu, gdje su kao grupa osnovani 1999. godine. Do sada su snimili sedam studijskih albuma, odradili nekoliko uspješnih turneja u SAD, a bili su učesnici popularnog američkog televizijskog takmičenja A capella grupa “The Sing Off”. Iza njih su nastupi s nekima od najpopularnijih izvođača današnjice, uključujući Boyz 2 Men i Kid Cudija.

– Ovi momci su specifični po onome što predstavljaju brojnoj publici. Naš cilj je bio da razvijemo i produbimo relacije sa publikom u BiH. A capella pjevanje je popularno u SAD, a mi ovim projektom pokušavamo da to pjevanje približimo i ovdašnjoj publici – rekla je Holi Zartus iz Ambasade SAD u Sarajevu.

Svih ovih 16 godina, koliko postoje na muzičkoj sceni, ostali su vjerni svojim korijenima, modernom A capella pjevanju i onom što publika voli, a u čemu oni uživaju.

M. Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!