BIBIĆ I TERZIĆEVA NAJBOLJI NA PRIJEDORSKIM ULIČNIM TRKAMA

Već četvrt vijeka, Prijedor 16. maj, Dan grada, obilježava Međunarodnom uličnom trkom. Ove godine, u pitanju je jubilarna, 25. po redu, a održana je pod motom “Volim Prijedor”.

Kroz sam centar grada danas su trčali ljubitelji atletike svih uzrasta, od osnovaca, srednjoškolaca, djece sa posebnim potrebama, rekreativaca i veterana. Naravno, posebnu draž ima trka cicibana i cicibanki na 100 metara. Kao i svake godine, to je uvertira u trku seniora i seniorki, krunu takmičenja.

Ove godine, najbrži među seniorima bio je atletičar iz Srbije Elzan Bibić, koji je pobijedio u Prijedoru i 2016. godine. Među seniorkama, po šesti put, najbrža je bila Amela Terzić. Ove godine promoter trke bio je proslavljeni srpski atletičar i selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović, koji je izrazio zadovoljstvo što može prisustvovati ovom prestižnom atletskom događaju. – Nakon svega, kad je sve završeno, mogu reći da je takmičenje opravdalo svoj renome, te da mi je čast što sam u svemu učestvovao. I drago mi je što su reprezentativci Srbije ostvarili ovako dobar rezultat – rekao je Popović.

Najbržim takmičarima nagradu je uručio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je naglasio da je ponosan na trku, na atletičare koji su u velikom broju došli iz svih krajeva svijeta, ali i na Prijedorčane koji su došli da ih gledaju. Organizator Međunarodnih uličnih trka je Atletski klub Prijedor, generalni pokrovitelj Grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Z.J.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!