„Čaršijske noći“ u Donjoj Ljubiji: uskoro i šahovski turnir (video)

Ovo su posebni i radosni dani za sve nas, jer se ovdje  susreću i dijaspora i domicilno stanovništvo, jednoglasna je poruka sa „Čaršijskih noći“ u Donjoj Ljubiji, koje se tokom četverodnevnog trajanja, a u sklopu „Prijedorskog kulturnog ljeta“, održavaju po četrnaesti put.

– Ljubija je uvijek u srcu i svaka godina je i nova prilika da se dođe u zavičaj i na ovu manifestaciju – izjavio je Sabahudin Ališić, uspješni biznismen iz Engleske, koji i vrijeme godišnjeg odmora uvijek koristi da bi prisustvovao ovoj kulturnoj manifestaciji.

“Čaršijske noći” su počele još u petak, kada su se, uz domaćine, prestavili i folkloristi „Izvora“ iz Sanskog Mosta, „Osmana Džafića“ iz Prijedora, „Kozaka“ iz Trnopolja, „Kozare“ iz Kozarca i „Brda“ sa Hambarina. U naredna dva dana priređeno je i veče pjevača amatera i koncert narodne muzike, a za 21. juli najavljen je i tradicionalni šahovski turnir .

– Ovim ćemo i okončati četvorodnedvne manifestacije „Čaršijskih noći“ u Donjoj Ljubiji koje se održavaju u sklopu „Prijedorskog kulturnog ljeta“, a uz podršku prijedorske Gradske uprave – rekao je Smail Šumić, predsjednik KUD-a „Kozara“, koje je domaćin i organizator ove manifestacije koja okuplja oko 1.500 izvođača i posjetilaca iz Donje Ljubije i inostranstva.  

R. R.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!