Dan Osnovne škole „Petar Kočić“ (video)

Svečanim programom, u srijedu je obilјežen 83. rođendan Osnovne škole „Petar Kočić“.  Pred mnogobrojnim gostima učenici su predstavili bogat kulturno-zabavni program koji je kruna rada sekcija u ovoj školi. Učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Petar Kočić“, Pavle Pejić, kaže da je ponosan na zajednički trud svojih vršnjaka kojim su predstavili svoju školu.

– Ja volim svoju školu zato što mnogo učimo. Ovo mi mnogo znači, jer ćemo motivisati djecu da oni krenu ovim putem – rekao je Pejić.

Mnogi učenici ove škole grade svoju stazu budućnosti zahvalјujući kako obrazovnom programu tako i kreativnom i zanimlјivom radu u okviru sekcija. Učenica sedmog razreda, Katarina Balaban, kaže da je u svojoj školi, pored prijatelјa za cijeli život, pronašla mnogo dobrih nastavnika koji su joj velika podrška.

– Meni je moja škola veoma draga. Pored učenja, tu je i prijatelјstvo. Nastavnici pomažu ne samo u učenju, oni vam pomažu da stasate u pravog čovjeka, tako da mi je zbog toga drago što idem u ovu školu. Ovom priredbom mislim da pokazujemo sve lјepote naše škole i ono što je unutar toga – dodala je Balabanova.

Poslјednjih dvadeset godina, Osnovna škola „Petar Kočić“ renovirana je i opremlјena po visokim standardima, zbog čega su interaktivna i eksperimentalna nastava omogućile učenicima kvalitetnije školske dane, objašnjava direktorka Gorana Bosančić.

– Uselјenjem u novu školu, krenule su nove snage, nove metode sa kojima smo išli ukorak i postali primjer u našoj sredini i široj okolini. Interaktivne metode, eksperimentalna škola, ogledna škola. Nismo zaboravili ni tradicionalnu nastavu i polažemo mnogo na rad sekcija, bavimo se kulturno-umjetničkim programom. Motivišemo djecu, i pored novih metoda, da se bave onim čime vole – naglasila je Bosančićeva.

Gorana Bosančić ističe da je veliko zadovolјstvo biti na čelu škole u kojoj nastavnici i učenici prihvataju novine, a sve u cilјu bolјeg osnovnog obrazovanja djece pred kojima je dug životni put.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!