„Dani voća „ na malom trgu (video)

Na malom gradskom trgu danas je zvanično  otvorena peta po redu privredno-turistička manifestacija „Dani voća 2018“ na kojoj se s bogatom ponudom predstavilo 17 izlagača, među kojim i Poljoprivredna škola. Izlagače, voćare, danas je obišao i s njima razgovarao i gradonačelnik Prijedora Milenko  Đaković.

I ova manifestacija,  kao i ona prethodna „Dani meda“  može se porediti s apotekom na otvorenom. „Ovdje se uspostavljaju mnogi kontakti. S onim koji otkupljuju voće i s onim koji su zainteresovani da im vrše usluge hladnog cijeđenja voća, tako da u načelu ovu manifestaciju treba održavati i dalje“, rekao je Đaković.

Bitna je,uz neposredne kontakte i svojevrsna reklama ove vrste proizvoda, a nastojaće , kako je danas najavio, u skorije vrijeme razriješiti i  pitanje zajedničkog skladištenja većih količina  voća.  Gradska uprava i dalje novčanim sredstvima podstiče ovu vrstu proizvodnje.Za intenzivne proizvođače  jabuke , kruške , šljive , maline i jagode ove godine planirano je 60 000 maraka na ime podsticaja. „Dani voća“, u organizaciji „Udruženja voćara“ Grada Prijedora biće otvoreni do 15 oktobra.

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!