DNS – Radna akcija na Kozari

Na Kozari ovog vikenda boravi više od 300 članova organizacija mladih i žena Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske. Osim druženja i sportskih aktivnosti, u okviru radne akcije, organizovano je košenje trave, lakiranje klupa i uređenje prostora oko spomenika na Mrakovici.

Ovoj akciji pridružili su se mladi DNS-a iz svih krajeva Srpske. Iz Dervente na Kozaru došla je Jelica Čečar koje je i u prethodnom periodu učestvovala u akcijama u organizaciji Demokratskog narodnog saveza.

– Razmjenjujemo iskustva, družimo se i na ovaj način stavljamo akcenat na očuvanje prirode – rekla je Čečareva.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a, Borivoje Obradović, rekao je da su radne akcije prethodile u Istočnom Sarajevu, Višegradu i Šipovu.

– Cilj je da podstaknemo mlade da čuvaju svoju prirodu, da se odgovorno odnose prema prirodnim resursima i kulturno-istorijskim znamenitostima. To ćemo nastaviti i ubuduće – rekao je Obradović

Član Glavnog odbora i šef media tima DNS-a RS Lejla Rešić istakla je da su mladi u ovoj stranci vrlo aktivni i da se veliki broj omladinaca odaziva na radne akcije širom Srpske, koje su postale tradicija.

– Ovaj put želimo da vratimo onaj duh starih radnih akcija, da se malo vratimo prirodi, da pokažemo našu odgovornost i prema prirodi i prema ljudima, da se ”skinemo” sa mobilnih telefona i tableta, da se vratimo prirodi i možda nekim istinskim vrijednostima – rekla je Rešićeva.

 

Nakon radne akcije na Kozari, sutra će biti održana sjednica Glavnog odbora Organizacije žena i sjednica Skupštine Organizacije mladih DNS-a na kojoj će biti analizirani rezultati dosadašnjih aktivnosti i doneseni planovi rada u vezi sa predstojećim parlamentarnim izborima.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!