Dobro budžetsko poslovanje (video)

Budžetske teme u prošloj, a kroz rebalans i u ovoj godini, bile su centralna tema 17. sjednice Skupštine grada Prijedora koja je danas, razmatrala više od 20 aktuelnih tema, informacija i prijedloga odluka.

– Budžetski prihodi u godini iza nas iznosili su 33,97 miliona maraka. U odnosu na plan realizovani su sa 88,4 posto, ali je i u toj godini, zahvaljujući tome što su ukupni rashodi realizovani u sličnom procentu, ponovo ostvaren budžetski suficit – izjavila je načelnica gradskog Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić i dodala da je u budžetskom poslovanju za 2017. godinu ostvarena pozitivna razlika u iznosu od 1,27 miliona maraka.

Skupština je danas podržala neznatnu korekciju rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu koji je, uz budžetsku rezervu od 300.000 maraka, projektovan na iznos veći od 44 miliona maraka. Razlog je u bilansiranju neutrošenih i efektivnih kreditnih sredstava koja će se ove godine, u iznosu od 2,4 miliona KM, uložiti u završetak Vatrogasnog doma  i izgradnju objekta u kojem će se vršiti proizvodnja komutatora, mašina i alata.

R. R.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!