Dodijeljeni sertifikati polazniicma obuke za web programiranje

 

U Prijedoru su danas dodijeljeni certifikati učesnicima obuke za web programiranje i baze podataka. Obuka je dio projekta “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta”, koji provodi Agencija za ekonomski razvoj grada “PREDA – PD”.Cilj obuke je osposobljavanje nezaposlenih osoba deficitarnih zanimanja u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, kaže Branislav Vujasin, projekt – menadžer Agencije „PREDA“.

– Radi se o obrazovanju odraslih, koji su ranije završili određenu školu, sa     kojom nisu mogli naći posao – kaže Vujasin.

Od ukupno 12 prijavljenih, njih 11 uspješno je završilo obuku. Jedan od njih je i Mario Rujević, koji kaže da je zadovoljan stečenim znanjem.

-Zadovoljan sam obukama. Iskreno se nadam da ću znanje i vještine koje sam stekao ovdje uspješno primjeniti u poslovnom i realnom okruženju – rekao je on.

Pomenuta obuka dio je projekta “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta”. Projekat provodi Agencija za ekonomski razvoj grada “PREDA – PD” u saradnji sa Gradom Prijedorom, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpski, Mašinskom školom, Poljoprivredno – prehrambenom školom, Klasterom „DRVO – PD“ i preduzećem „Edna Metalworking“ iz Prijedora.

 

B.D.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!