Dok se drugi svađaju, DNS se bavi ekonomskim temama (video)

Demokratski narodni savez, već tradicionalno, ima podršku mještana Rakelića kojima se odužio izgradnjom infrastrukture, s tim da ima još dosta toga da se uradi, rekao je Duško Ivić, nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske za Izbornu jedinicu 1, na predizbornom skupu u ovom naselju.

– Poslije 2018. godine, sa nivoa Vlade RS nastojaćemo da ova seoska područja završimo tako da stanovništvo može da živi od svog rada, da obezbijedimo skladištenje i plasman njihovih proizvoda, da narod ne mora da napušta selo – poručio je Ivić.

Slavica Popović, kandidat za NS RS, nezaposlenost smatra jednom od najvećih tragedija našeg društva. Nezaposlenost, kako je rekla, uništava čovjekovo samopoštovanje i dostojanstvo.

– Nezaposlena djeca odlaze u pasivnost i nerad. Moramo se potruditi da snažnim ekonomskim i privrednim razvojem, obrazovnom politikom prilagođenom tržištu rada, obezbijedimo sve preduslove za zapošljavanje mladih. Meni, kao direktoru zdravstvene ustanove, najteže je kada sam prisiljena da pišem potvrde o stručnoj osposobljenosti našim medicinskim radnicima koji odlaze van zato što mi nismo u mogućnosti da sve te ljude zaposlimo – naglasila je Popovićeva.

DNS tokom dosadašnje predizborne kampanje pokazuje da je to stranka koja vodi dostojanstvenu, kulturnu kampanju, biranim rječnikom. Dok se drugi svađaju i jedni drugima podmeću, DNS se bavi ekonomskim temama, izjavio je Milenko Đaković, predsjednik Gradske organizacije Prijedor Demokratskog narodnog saveza.

– Naši kandidati u kontinuitetu poštuju druge stranke, ne blate ih kao što to drugi rade. Mi ćemo kampanju kulturno i dostojanstveno dovesti do kraja i iskreno se nadam značajnom povećanju glasova u Prijedoru i podršci naših sugrađana. Vjerujem da su svi dosad shvatili ko je ozbiljna politička stranka sa iskustvom, a ko su šarlatani koji, nažalost, često opterećuju narod svojim pričama – rekao je Đaković.

D. S.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!