Edukacija za novinare (video)

Predstavnici Poreske uprave Republike Srpske na Kozari su organizovali edukaciju za novinare na kojoj je predstavljen rad i nadležnost ove ustanove.

Poreska uprava Republike Srpske, bilježi odlične rezultate, posebno kada je u pitanju naplata, ali i modernizacija poslovanja i pružanja boljih uslova poreskim obveznicima – riječi su direktora ove ustanove, Zore Vidović koja je istakla da je cilj edukacija bolja i kvalitetnija sardnja sa medijskim kućama Srpske.

Zora Vidović, direktor Poreske uprave Republike Srpske,

  • To je i osnovno potanje zbog čega smo organizovali edukaciju. Želimo da se prilagodimo načinu na koji mediji funcionišu. Često dobijamo pitanja na koja se zahtijeva brz odgovor. Bez obzira na naš obim posla, neophodno je novinarima izaći u susret kako bi vijest bila svježa i atraktivna – rekla je Vidovićeva.

Portparol Poreske uprave Republike Srpske, Nikola Salapura, rekao je da je ovo prvi korak ka boljoj saradnji sa novinarima ali i prezentacija rada ove ustanove.

-Radeći sa medijima, u poslednjih nekoliko godina, primjetno je da dosta kolega ne prepoznaje kako funkcioniše poreski sistem republike Srpske.  Dolaze nam pitanja koja se tiču poreskog sistema BiH, i onda smo htjeli da napravimo jednu edukaciju kojom ćemo pokušati da odvojimo ono što se tiče nas i sistema BiH –rekao je Salapura.

Na edukaciji prisustvovalo je petnaest novinara kojima je prezentovan način rada i nadležnosti Poreske uprave kao i poreski pojmovi i značaj prikupljanja poreza.

 

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!