Galerija „Sreten Stojanović“: Književna promocija i Veče zavičajnih pjesnika (video)

Promocijom izabranih djela Branka Ćopića i Milovana Danojlića, laureata prestižnih nagrada književne Kozare, sinoć je u Galeriji „Sreten Stojanović“ ozvaničen početak izdavačke djelatnosti u okviru Književnih susreta na Kozari.

– Osnivanje biblioteke Književnih susreta na Kozari važan je čin ove književne manifestacije – ocijenio je univerzitetski profesor iz Banjaluke Mladenko Sadžak i naglasio da se sa izdavačkom djelatnošću zaokružuje lijepa priča o manifestacijama i sadržajima književne Kozare.

Sadžak dodaje da su izabrana djela Danojlića i Ćopića samo početak i da će se u Biblioteci Književnih susreta na Kozari naći i drugi istaknuti autori poput  Ršumovića, Simovića, Tešića i Bećkovića.

Mladenko Sadžak, univerzitetski profesor iz Banjaluke

U Galeriji „Sreten Stojanović“ sinoć je priređeno i „Veče pjesnika zavičajnog kruga“, a svoje stihove su govorili Kristina Plavšić iz Novog Grada, Maja Nikolić iz Kostajnice, Aleksandra Madžar iz Banjaluke, Mile Lisica iz Laktaša, Aleksandra Mrakić iz Gradiške, Ana Bukva iz Kozarske Dubice i Miloš Puđa iz Prijedora.

R.R.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!