Grad će podržati izgradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Grad Prijedor je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je izrazila volju da podrži humanitarnu akciju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Saveza opština i gradova Republike Srpske za izgradnju dnevnog centra za djecu i mlade ometene u razvoju u Kosovskoj Mitrovici iz Udruženje roditelja “Podrži me”.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov potvrdio je Srni da je dobio dopis i potvrdu iz Gradske uprave Prijedor i gradonačelnika da će podržati ovu akciju. “Grad Prijedor prvi je pozitivno reagovao na naš prijedlog koji je jednoglasno prihvaćen na sjednici predsjedništva Saveza gradova i opština Republike Srpske, nakon čega smo molbu poslali svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj”, izjavio je Arlov.

On je izrazio nadu da će sve lokalne zajednice iz Srpske prihvatiti prijedlog i u 2019. godini uzeti učešća u izgradnji prvog dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za 126 bolesne djece i mladih ometenih u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice. “Dnevni centar biće od neprocjenjive koristi za bolesnu djecu i mlade i za njihov razvoj, za Udruženje roditelja `Podrži me` i za srpski narod na Kosovu i Metohij. Naš prijedlog je javno podržala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović”, istakao je Arlov. Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu organizovao je humanitarnu akciju “Za dječiji osmijeh” – za liječenje bolesne djece i mladih ometenih u razvoju na Kosovu i Metohiji putem besplatnog “M:tel” broja 1412.

Ovaj broj, kojim se donira jedna KM, bio je aktivan tokom decembra i do danas ima više od 30.000 poziva.

SRNA

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!