Gradonačelnik Đaković na „Danima jagoda“ (video)

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora obišao je danas učesnike izložbeno-prodajne manifestacije “Dani jagoda”. Uzgajivači su izložili brojne sorte jagoda, a kako kažu, zadovoljni su ovogodišnjim rodom. Ovu sajamsku aktivnost organizuje Udruženje voćara Prijedor u saradnji sa Gradskom upravom.

– Ove godine na 4. “Danima jagode” izlaže 10 uzgajivača. Kada je riječ o sortama imamo: “Zenga-zenganu”, “Kleri”, “Aziju”, za svakoga po nešto.

Ova manifestacija rezultat je naše dobre saradnje sa Gradskom upravom – rekao je Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja voćara Prijedor i podsjetio da na području Prijedora ima oko 60 uzgajivača jagodičastog voća.

– Podržavamo rad voćara kroz razne podsticaje. Ove godine aktivno radimo na završetku projekta vezanog za nabavku hladnjače i tražimo konačni model, jer ove godine voće je rodilo i hladnjača je izrazito potrebna voćarima – rekao je gradonačelnik Đaković.

Brojni kupci kažu da je ponuda izuzetna, i cijena je pristupačna, za samo tri KM mogu da kupe kilogram jagoda, ali i da čuju pravi savjet od uzgajivača, ako se odluče za uzgoj ovog voća. “Dani jagoda” na Malom gradskom trgu trajaće do srijede, 30. maja.

M.Stegić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!