Hiljade kilometara ljubavi od Voronježa do Prijedora

Da ljubav ne poznaje granice ni kilometre, potvrđuju Ruskinja Larisa i Prijedorčanin Emil Bakaj. Prije četiri godine su se upoznali sasvim slučajno, preko društvenih mreža, a posljednje tri su u braku. Emil je tada napustio Prijedor, putovao nekoliko dana, prešao preko 3.000 kilometara i oženio svoju lijepu Larisu. Sad je isto Larisa uradila za Emila, samo u obrnutom pravcu, istim putem je stigla do Prijedora kako bi upoznala suprugov rodni grad. I ovaj put se putovalo autobusom i vozom, s kraćim odmorima u Beču kod Emilovog prijatelja, padobranca Momčila, jer se i Larisa, kao i Emil, plaši letenja, mada je on, kako kaže, strah u međuvremenu prevladao.

Emil tečno govori ruski i prevodi, a Larisa koja je savladala ono uobičajeno „dobar dan i kako ste“, priznaje da joj je ovo prvi odlazak van granica Rusije. Ranije, kako kaže, to nije bilo moguće, jer je putovanje u inostranstvo bila privilegija u kojoj su, uglavnom, uživali pjevači i umjetnici.

„Sad mnogi, prvenstveno oni s dubljim džepom, putuju, ali najviše preko agencija, na turističke destinacije poput Grčke, Turske, Španije i slično“, kaže Larisa.

Emil se potrudio da njegova  ljubav, tokom boravka u Prijedoru, razgleda  što više, prvenstveno prirodnih ljepota koje je oduševljavaju.

„Pogotovo brda, jer je u Voronježu sve ravno. Odlazak na planinu, posebno Kozaru, za mene je doživljaj, jer sam još u djetinjstvu maštala da jednog dana sve to o čemu sam čitala i slušala, i vidim“, kaže Larisa koja će sa Emilom, nakon kratkog zadržavanja u Beogradu, vozom i autobusom, za nekoliko dana ponovo u Voronjež, gdje radi kao sekretarica u jednoj školi.

KV

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!