Iduće sedmice počinju radionice za roditelje „Rastimo zajedno“

Ako želite naučiti nešto više o vaspitnoj komunikaciji i pozitivnim načinima disciplinovanja djeteta, a pritom i razviti njegovo samopoštovanje, dragi roditelji prijavite se na radionice „Rastimo zajedno“, koje počinju sljedeće sedmice u našem gradu.

Riječ je o interaktivnim radionicama, koje su bazirane na dijeljenju iskustva i pružanju praktičnih savjeta za rukovanje određenom situacijom. Radionice omogućavaju protok informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima, te promovišu rast i razvoj djece i roditelja. Predavači su vaspitači i pedagozi.

Program sadrži jedanaest povezanih radionica koje se održavaju jednom sedmično, u trajanju od dva sata. Ovaj jedinstven program realizuje se po peti put u Prijedoru, u prostorijama JU Dječiji vrtić „Radost“, u centralnom objektu. Prvi susret u novom ciklusu zakazan je za četvrtak, 18.10.2018. godine, s početkom u 17.00 časova. Učešće na radionicama je besplatno, a zainteresovani roditelji potrebno je da rezervišu svoje mjesto na brojeve telefona voditeljica ovog programa: 065/868-885; 065/793-718.

Radionice za roditelje „Rastimo zajedno“ nastale su u sklopu UNICEF-ovog programa za podršku roditeljima u prvim godinama života djeteta. Osmišljene su tako da pomognu roditeljima pronaći odgovore na pitanja i dileme u vaspitanju djece u prve tri godine.

Glavni cilj Programa je stvoriti podsticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji sa voditeljicama i drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima kako žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, uviđaju načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine, zatim uče o potrebama djece i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine, traže odgovore i na druga pitanja za koja roditelji pokažu interes.

M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!