„IZAZOV ZA PROMJENE“, FOND OD TRI MILIONA EVRA

U Prijedoru je prezentovan treći javni poziv u okviru projekta „Izazov za promjene“ za dodjelu bespovratnih sredstava za poslovne subjekte. Mićo Stanojević, predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i član projektnog tima, rekao je da je planirani Fond sredstava u projektu tri miliona evra u toku četiri godine.

– Fokus je na poslovnim subjektima: od komercijalnih polјoprivrednih gazdinstava do privrednih društava, uklјučujući  preduzetnike, ali i privredna društva. Aplikanti mogu biti i početnici u biznisu, s tim tim da su registrovani šest do 24 mjeseca prije poziva. Grant sredstava namijenjen ovim aplikantima iznosi do 10.000 evra – rekao je Stanojević.

Preduzeća koja rade duže od dvije godine, mogu dobiti i do 30.000 evra.

– Prijavlјivanje je vrlo jednostavno, što se pokazalo i u praksi. Na poslјednja dva poziva javilo se oko 1.300 aplikanata – rekao je Stanojević i dodao da je u funkciji onlajn platforma WWWC2C.ba.  gdje se obavlјa registracija aplikanata i unose kompletne prijave. Rok za poziv je 17. decembar. Projekat provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, Sarajevska regionalna razvojna agencija (Serda) i partneri iz Švedske.

 

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!