Izmaštana „Dječija planeta“ Stojana Šašića

Prijedorčanin Stojan Šašić, svojim sugrađanima dobro poznat kao autor posvećen najmlađima, objavio je četvrtu knjigu „Dječija planeta“, koju će,  sredinom decembra, promovisati u prijedorskoj galeriji. Svakodnevno nas iz dnevne štampe i preko sredstava informisanja bombarduju naslovi iz crne hronike, koji svjedoče o porodičnom i svakom drugom nasilju nad djecom. Zgrožen tom činjenicom, a u želji da, kao protivtežu, smjesti najmlađe u izmaštani svijet u kome će biti bezbjedni, Stojan Šašić je napisao knjigu poezije „Dječija planeta“.

– Računajući da, kao jedinka, nemam moć da globalno pomognem djeci cijelog svijeta, odlučio sam da napišem knjigu „Dječija planeta“. Želio sam da najmlađima pomognem na taj način da ih preselim sa ovozemaljskog svijeta na nekakvu dječiju planetu gdje bi imali bajkovit život – rekao je Šašić.

Najnovija knjiga štampana je u izdanju prijedorskog Društva „Prosvjeta“, a rezenzent je banjalučki književnik Milenko Stojičić. Promocija je zakazana za 14. decembar u Galeriji „Sreten Stojanović“ u 19 časova.

D. S.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!