Korisnici Dnevnog centra dobili sprave za vježbanje na otvorenom (video)

U Udruženju „Neven“, u okviru kojeg djeluje Dnevni centar, koji okuplja mlade ljude sa posebnim potrebama, uspješno je završen projekat „Vježbanjem do zdravlja“. Korisnici Dnevnog centra dobili su sprave za vježbanje na otvorenom, koje su danas isprobali. Zapravo je riječ o projektu volontera ovog udruženja.

– Namjera nam je bila unapređenje kvaliteta života mladih sa posebnim potrebama, aktivnim uključivanjem u vježbanje na otvorenom, kako bi poboljšali svoje psihofizičko stanje, zahvaljujući podršci šire zajednice. Postavljene sprave za vježbanje koristiće i ostali građani – rekao je Nenad Dobrijević, volonter.

Angažovali su i stručnjake, dr. sc. Tomislava Gašića, profesora fizičkog vaspitanja i Milenu Šljokavica, defektologa, kako bi korisnici ovog Dnevnog centra poboljšali funkcionalne sposobnosti i motoriku, kao i osjećaj za poštovanje različitosti.

– Mi ljudi koji se bavimo sportom, znamo da kažemo da fizička vježba može da zamijeni mnogo lijekova, a da ni jedan lijek ne može da zamijeni fizičku vježbu. Ja sam došao na ideju da projektujem jednu teretanu pod otvorenim nebom, koja bi mogla biti dostupna svim građanima Prijedora i to besplatno. Ona je postavljena kod Gradskog stadiona, a sada i u dvorištu Udruženja “Neven”. Na ovaj način pokušavamo da svu populaciju vratimo zdravijem načinu života – rekao je Tomislav Gašić.

Projekat je realizovan u saradnji sa Fondacijom Mozaik, koja je obezbijedila 1.500 KM bespovratnih sredstava, a 1.000 KM je doprinos lokalne zajednice, pojedinaca i NVO.

M. Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!