KRSTINA BOJIĆ: KOZARSTVO KAO ŠANSA ZA RAZVOJ (VIDEO)

Da ima mladih koji imaju želju i volju da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, pokazuje primjer Krstine Bojić iz Tomašice. Naime, ova dvadesetdvogodišnjakinja, koja je inženjer poljoprivrede, odlučila se na uzgoj koza. Ona je prošla obuku iz oblasti pripreme razvojnih projekata i poslovnog planiranja u Agenciji za ekonomski razvoj grada „PREDA-PD”. To ju je podstaklo da pokrene inicijativu o mogućem razvoju kozarstva.

– Razmišljala sam o tome zbog čega je toliko malo onih koji se odluče za kozarstvo. Želim da na ovaj način vidim koliko je zaista zainteresovanih, pošto se mnogi ustručavaju i boje krenuti u uzgoj. Nažalost, postoji nekakva odbojnost prema ovim životinjama – napominje Bojićeva.

Ideja je da se poveže što veći broj uzgajivača, naročito mladih, što bi za cilj imalo formiranje novih farmi koza i razvoj kozarstva. Naše podneblje daje gotovo idealne preduslove za uzgoj koza, počevši od klime pa do kvalitetnog neobrađenog zemljišta, koje je preduslov za zdravu ishranu. Krstina je pozvala sve koji su zainteresovani za kozarstvo da joj se jave i da popune Mogućnosti razvoja kozarstva – članak i anketni upitnik i proslijede ga na e-mail adresu krstina.bojic@gmail.com

Z. Jelić

1 Comment

  1. mirko i slavko

    10. Marta 2018. at 2:46

    Draga mlada Krstina Bojić, baš lijepo te vidjeti kako voliš ove mlade životinjice i oni tebe vole a i ti njih. Zašto ih onda pripremaš za ubijanje, jer ćeš od njihove kože praviti bunde neosjećajnim ženama višog cijenovnog razreda i onima sumnjivog morala (prodavačicama ljubavi). Ako već spremate ove koze za ubijanje onda se nemojte javno izjašnjavati neka to bude samo u vašom porodičnom krugu.Mada vidim da tvoj otac je više osjećajan i ne bi ubijao koze za krzna. Predlažem da uzmete neku novu djelatnost kao inž. poljoprivrede, jer selo Tomašica je potpuno pusto.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!