KUD „OMARSKA“: NOVOGODIŠNJI KONCERT

Kulturno-umjetničko društvo „Omarska“ priredilo je večeras tradicionalni Novogodišnji koncert u prepunom Domu kulture u ovom naselju. Ovo društvo ima oko 140 članova razvrstanih u tri sekcije: folklor, muzičku i pjevačku sekciju. Najbrojnija je folklorna sekcija koja radi u pet uzrasnih grupa, rekao je predsjednik „Omarske“ Ranko Anđić.

– Dvije najmlađe folklorne grupe su budućnost našeg kulturno-umjetničkog  društva. To je 40 mališana od 5 do 10 godina starosti. Većini njih večeras je bio prvi javni nastup – rekao je Anđić. Najmlađi članovi folklorne sekcije obradovani su nakon nastupa novogodišnjim paketićima koje im je na sceni uručio Djeda Mraz.

Po tradiciji, KUD „Omarska“ na Novogodišnjem koncertu organizuje i nastup gostujućeg društva. Ove godine, to su bili članovi KUD-a „Saničani“. Godinu na izmaku u KUD-u „Omarska“ smatraju jednom od najuspješnijih od postanka Društva 2007. Imali su preko 20 nastupa, od čega tri na međunarodnim festivalima u BiH, Sloveniji i Bugarskoj. Takođe ističu zahvalnost Gradskoj upravi Prijedor na dosadašnjoj podršci njihovom radu.

D. S.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!