MILION MARAKA ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE (VIDEO)

Na godišnjem nivou za sufinansiranje nevladinih organizacija, Gradska uprava izdvaja milion maraka, a trenutno je registrovano 150 nevladinih organizacija na području grada.

Potrebe socijalno ugroženih kategorija sve su veće u 2018. godini pa su povećana i sredstva za sufinansiranje udruženja koja obezbjeđuju usluge javne kuhinje sa 70 hiljada na 100 hiljada maraka.

Kako bi se poboljšao kvalitete ranjivih kategorija stanovništva, grad Prijedor učestvuje u mnogim projektima zajedno sa pojedinim organizacijama civilnog društva.

I.Pekarić

1 Comment

  1. mladjoni

    19. Januara 2018. at 1:26

    150 nevladinih organizacija , samo u Prijedoru .Da li ijedna planira otvoriti javnu kuhinju za sve veci broj gladnih ljudi ili samo misle dijeliti savjete .Od savjeta , stomak nije sit , savjete dijele oni koji znaju dobro pricati i za te savjete su dobro placeni .Zasto obicnog seljaka , poljoprivrednika savjetovati , kada covjek sve zna raditi.Njemu treba podsticaj od drzave i dobra otkupna cijena i problem rijesen .Dodju tako vremena , kada lud progovori , pametan zasuti , a fukara se obogati , sto rece nas nobelovac.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!