Mladi i Aktiv žena stub jačanja DNS-a (video)

U okviru dvodnevnog boravka na Kozari, organizacije mladih i žena Demokratskog narodnog saveza održali su sjednicu na kojoj su analizirani rezultati dosadašnjih aktivnosti i doneseni planovi aktivnosti u vezi s predstojećim parlamentarnim izborima.

Sjednici je prisustvovao zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović koji je istakao da Organizacija mladih i Aktiv žena imaju veliku podršku rukovodstva Stranke.

– Za nešto više od tri godine Organizacija mladih postala je unutar DNS-a jedna od najorganizovanijih cjelina. Od mladih i od aktiva žena očekujemo da urade veliki posao za predstojeće parlamentarne izbore – rekao je Čubrilović.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Borivoje Obradović rekao je da je glavni zadatak mobilisanje članstva mladih i da izađu na izbore i glasaju za DNS.

– Mi smo 2017. postavili cilj da budemo najbolja i najbrojnija organizacija mladih u RS. Mislim da smo jedna od najboljih, jedna od najorganizovanijih organizacija mladih. Još uvijek nismo najbrojniji, ali to nam ostaje kao cilj za sljedeće 3 godine – rekao je Obradović.

Sjednici su prisustvovali i članovi Predsjedništva DNS-a Lejla Rešić i Dane Malešević, potpredsjednik DNS-a Darko Banjac i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!