NABAVLJENA PUŠKA ZA USPAVLJIVANJE

Način hvatanja pasa na području Prijedora lutalica ubuduće će biti daleko lakši jer je Komunalno preduzeće ovog grada obezbjedilo pušku za uspavljivanje, sa neophodnom pratećom opremom.

Ova oprema, po riječima Zorana Bulića, rukovodioca radne jedinice ‘’Deponija’’ u čijem sastavu se nalazi i azil za pse, olakšaće posao službi za hvatanje pasa i riješiti najveći problem koji su imali prilikom hvatanja agresivnih životinja.

Bulić kaže da se mora biti veoma oprezan pri rukovanju sa ovom puškom  koja će se upotrebljavati samo u izuzetnim slučajevima  i po mogućnosti bez prisustva građana na licu mjesta. Za rukovanjem ovom puškom biće obučena tri radnika Komunalnih usluga, a u upotrebu biće stavljena početkom marta.

 

Procedura nabavke ovakve puške bila je velika i dugotrajna, kaže Bulić, ali su ispoštovane sve procedure kao i tumačenje ove opreme od strane Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koje je izdalo rješenje, a po kojem se oprema  ne vodi kao oružje.

P. Š.

Foto: Giga

3 Comments

 1. glasac

  18. Februara 2017. at 15:36

  Konačno! Prvih mjesec dana na području Celpaka!

 2. Zorica

  18. Februara 2017. at 22:39

  Kao da su psi u Prijedoru najveći problem RS…a puška nije oružje…kako da ne…niste se ni potrudili da obezbedite sterilizaciju pasa niti mesto gde će biti nahranjeni pa ne bi jurili ovce…a ovce su oni koji poveruju da ova puška nije oružje…žalosno…

 3. Vinetu

  19. Februara 2017. at 9:41

  Bolje da ste nahranili one pse gore sto drzite u onom konc logoru da ne jedu sami sebe,,sram vas bilo…

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!