O IZGRADNJI MEMORIJALNOG CENTRA ODLUČIVAĆE GRAĐANI PRIJEDORA

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je danas da će o izgradnji memorijalnog centra u rudniku Omarska odlučivati građani Prijedora, a ne neko van tog grada, bez obzira na kojoj se funkciji nalazi.
Komentarišući saopštenje iz kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da su predstavnici “Arselor Mitala” Zenica i on saglasni da se izgradi memorijalni centar u Omarskoj, Đaković je naveo u saopštenju da će o tome odlučivati građani kao što su i do sada radili, a ne neko van Prijedora.

Izetbegović i generalni direktor “Arselor Mitala” Zenica Biju Naira saglasili su se juče da je “izgradnja memorijalnog centra u rudniku Omarska neophodan korak”, koji će ova kompanija preduzeti čim grad Prijedor izda potrebnu građevinsku dozvolu.

Poslanik koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka izjavio je danas da je glasanje ove koalicije o prodaji rudnika “LJubija” bilo uslovljeno gradnjom memorijalnog centra za stradale Bošnjake u Omarskoj.

Komentarišući sastanak Izetbegovića sa Nairom, Čavka je rekao da je za njega morbidno da je “Mital” nakon 14 godina poslovanja u Omarskoj, gradnjom tog spomenika uslovljavao glasanje “Domovine”.

On tvrdi da njega niko nije zvao, ali je “kroz priču bilo da je ‘Mital’ spreman da napravi taj centar”.

 

2 Comments

  1. Pingback: O IZGRADNJI MEMORIJALNOG CENTRA ODLUČIVAĆE GRAĐANI PRIJEDORA | hamdočamo

  2. siniša blagojević

    20. Maja 2017. at 12:45

    Kakav Čavka,kakve trice?To što neki miisle ii pokušavajupovezati gradnju memorijalnog centras Omarska istradanje Bošnkjaka u proteklom ratu ti su za mene glupi ljudi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!