OBILJEŽAVANJE 16. MAJA TRAJAĆE OSAM DANA (VIDEO)

Nizom kulturnih i sportskih manifestacija, i ove godine, Grad Prijedor će obilježiti svoj dan, 16. maj, kao znak sjećanja na prvo oslobođenje grada na Sani u Drugom svjetskom ratu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milenko Đaković.

– Želimo da svi gosti i sugrađani osjete radost praznika, ali i uopšte života u našem gradu, jer se, obilježavanjem Dana grada, stalno podsjećamo na prvo oslobađanje Prijedora u Drugom svjetskom ratu. Kada je fašizam osvajao Evropu na ovaj dan 1942. godine, Prijedor je bio jedna od najvećih slobodnih teritorija – podsjetio je Đaković, a potom se osvrnuo na program obilježavanja Dana grada.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

– Niz svečanosti otvorićemo sa najmlađim sugrađanima koji nastupaju u okviru 18. Međunarodnog festivala horova ,,Zlatna vila,,. Riječ je o ,,Maloj vili,, dvodnevnoj manifestaciji na kojoj će nastupiti 14 horova prijedorskog vrtića i osnovnih škola – rekao je Đaković.

Takmičarski dio “Zlatne vile” održaće se, naglasio je Đaković, od 10. do 12. maja, a odvijaće se u tri dijela dijela: za nagradu publike, festivalske medalje i takmičenje za Gran-pri Festivala, Plaketa ,,Zlatna vila”. Na ovom međunarodnom festivalu naći će se horovi iz Češke, Makedonije, Srbije, Rusije, Rumunije, Hrvatske i BiH. Program će biti nastavljen 13. maja, pozorišnom predstavom “Ljubav i još neke stvari”, a dan kasnije biće otvorena i izložba 29 slika iz umjetničke zbirke. Isti dan biće priređen prijem za najbolje učenike grada, a u utorak, 15. maja, biće održane tradicionalne ulične trke sa početkom u 15 časova. Petnaestog maja na glavnom gradskom trgu Prijedorčane će zabavljati poznata grupa ,,Leksington”. Centralni događaj obilježavanja Dana grada, Svečana akademija, zakazana je za 16. maj, u prijedorskom pozorištu.

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!