PAVIĆ: VLADAJUĆA KOALICIJA JAKA, UPRKOS POKUŠAJIMA DESTABLIZACIJE (VIDEO)

Referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH neće biti održan, zaključak je to maratonske posebne sjednice Narodne skupštine. Za povlačenje odluke o raspisivanju referenduma glasalo je 46 poslanika. Time je stavljena i tačka na spekulacije o tome kakav će biti konačni stav Demokratskog narodnog saveza.

– Mnogi žele da predstave kao da je parlament u krizi. Ali 46 poslanika glasalo je “za”. I tamo gdje postoji tolika većina nema krize. Ima samo pokušaja opozicije da nekim ranijim vaninstitucionalnim metodama ostvari neke svoje ciljeve – rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Dodao je da ne smatra iskrenim stav opozicije o tome kako je referendum ipak trebalo održati.  Sledeći korak je vraćanje rada skupštine u normalne okvire, jer pred poslanika uskoro dolaze važna pitanja poput planiranje ekonomske politike i budžeta, naveo je Pavić.

Dodao je i da se vlast ne osvaja pištaljkama i ulicom, već je jedino mjerilo izborni uspjeh. Pavić je napomenuo da odnosi u vladajućoj koaliciji ničim nisu ugroženi, iako to neki priželjkuju. Dodao je da partneri u koaliciji nisu obavezno i istomišljenici, ali da se oko važnjih pitanja uvijek dođe do dogovora. Ipak, čini se da postoje i oni koji rade na destabilizaciji vladajuće većine.

– Koaliciju i odnose DNS-a i SNSD-a u posljednje vrijeme kvari gospodin Nenad Stevandić. On to radi svojim aktivnostima koje je usmjerio ka vrbovanju naših poslanika i odbornika po raznim opštinama. To DNS ne može da trpi, i to može da se odrazi na ukupne odnose u vladajućoj koaliciji. Jer mi ne želimo da budemo u koaliciji sa onim koji rade nama iza leđa, već sa onima koji sjede ispred nas i iznose svoje stavove. Ali ovo je jaka koalicija, i ovaj detalj neće pokvariti partnerske odnose sa SNSD-om – izjavio je Pavić.

Jedna od tačaka u kojoj su stavovi DNS-a i SNSD-a bili suprotstavljeni jeste i pivatizacija RŽR “Ljubija”, od koje se na kraju odustalo.

– U narednih deset dana odgovorni ljudi iz Prijedora će napraviti prijedlog kao riješiti pitanje RŽR “Ljubija”. Nas primarno interesuje produženje rudarenja i povećanje broja zaposlenih u Prijedoru. Očekujemo da se će taj prijedlog prihvatiti Vlada i nadležno ministrastvo, te da će se on razmatrati u Narodnoj skupštini – napomenuo je predsjenik DNS-a.

Z.J.

1 Comment

  1. mirko i slavko

    8. Novembra 2017. at 0:15

    Ovaj Pavić je vidi se u licu vidno bolestan a eto opet želi da vodi prijedorsku politiku zajedno sa Dodikom i ostalim bogatašima. Hajde magistre Paviću reci javno koliko je fabrika podignuto u vašem mandatu a “oblačite” Prijedor već 100 godina. Kozarski vjesnik o tome ne smije pisati jer dobivaju oko 300 maraka plate iz gradskog budžeta. Eto toliko su prestrašeni ovi vaši “novinarčići” da su se zabunili da napišu da im je bivši šef – novinar Ostoja Kesar umro u 82 godini (rođen je 1935) a ne u 83 kako su napisali. Mrtvom čovjeku produžili život za još jednu godinu. Ili će to pokojni Kesar živjeti tamo na onom svjetu pa mi smrtnici o tome ne znamo…
    Dakle Paviću idite već jednomu penziju i Vi i vaš “ošišani jež”- Đaković!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!