PDA: bez jake lokalne zajednice nema ni jake države (video)

Na redovnoj konferenciji za novinare Pokreta demokratske akcije, GO Prijedor, danas su predstavljeni kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu RS: Halid Muslimović, Nisveta Hadžić i Samir Hamzić.

Halid Muslimović, kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske

– Opredijelio sam se za ovu stranku zato što mi se dopada njen program, zato što ljudi koji je vode imaju rezultate, prije svega predsjednik Stranke Mirsad Kukić i ovdje u Prijedoru dr Azra Pašalić – rekao je Halid Muslimović, kandidat  za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Govoreći o pravima žena, Nisveta Hadžić, koja je na listi ove stranke pod brojem 7, istakla je da će se zalagati za njihova prava, jer smatra da se žene same moraju boriti za svoja prava, prava djece i sigurnost porodica.

Nisveta Hadžić, kandidat PDA pod rednim brojem sedam

– Bez jake lokalne zajednice nema ni jake države – rekao je Samir Hamzić, kandidat PDA pod rednim brojem pet. On je dodao da će se PDA boriti da zadrži ljude koji odlaze u inostranstvo, kako država ne bi za koju godinu ostala bez radne snage.

Samir Hamzić , kandidat PDA pod rednim brojem pet

Na današnjoj pres konferenciji Gradski odbor PDA najavio je i tribinu ove stranke koja će biti održana sutra na Stadionu ”Berek” u 18 časova.

P. Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!