Pokrivena kuća porodici Milinković

Kuća osmočlane porodice Milinković iz Crne Doline, koja se gradi zajedničkom humanitarnom akcijom Kola srpskih sestara, Srpske pravoslavne crkve, Organizacije porodica poginulih boraca i „Kozarskog vjesnika“, a uz pomoć brojnih donatora, danas je stavljena pod krov.

-Moja porodica danas je srećna  što se uspjelo ovo uraditi. Zahvalni smo ljudima koji su nam pomogli- rekao je Srećko Milinković, otac šestero maloljetne djece, koju prehranjuje baveći se poljoprivredom. Novi dom koji se gradi donacijama Prijedorčana, riješiće probleme koje imaju u staroj i trošnoj kući.

-Krenuli smo u ovu akciju ne računajući da ćemo kuću pokriti u ovoj godini, ali na sreću to se dogodilo – rekla je Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica poginulih boraca. Ona je podsjetila da je akcija inicirana upravo iz ove organizacije, pošto je Nataša Milinković, majka šestero djece, dijete poginulog borca. U akciju se krenulo sa Kolom srpskih sestara i Crvenim krstom, Crkvenom opštinom i „Kozarskim vjesnikom“.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je Gradska uprava, zajedno sa ostalim donatorima, podržala akciju izgradnje kuće porodici Milinković sa 4.000 KM.

Radovi na kući tokom zime će mirovati, a već na proljeće biće nastavljeni kako bi se iduće godine porodica mogla useliti.

 

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!