POPHOR “KRSMANAC” PJEVAO PRIJEDORSKIM OSNOVCIMA (VIDEO)

Članovi Pophora ,,Krsmanac” iz Beograda protekla dva dana pjevali su pred učenicima prijedorskih osnovnih škola. Ovaj hor čine srednjoškolci i studenti beogradskih škola i fakulteta. Svojim repertoarom, unijeli su svježinu i moderan zvuk u horsko pjevanje.

Marija Milovanović, dirigent

Dirigent Marija Milovanović pojašnjava da pjevaju uglavnom A kapelu ili uz klavirsku pratnju, izvodeći popularne strane i domaće numere.

Počeli su sa radom prije pet godina i imaju 25 članova. Na svojoj mini turneji po prijedorskim školama, Pophor ,,Krsmanac” nastupio je i u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić” iz Brezičana.

U znak zahvalnosti za ovaj jedinstven kulturni događaj, direktorica Olivera Brdar Mirković uručila im je prigodne poklone i zahvalnicu.

Pophor ,,Krsmanac” izveo je pred učenicima dio svog repertoara: pjesmu “Vampira”, te provjerene strane hitove Farela Vilijamsa, Avićija i Sie.  “Krsmanac” je najmlađi ansambl AKUD-a „Branko Krsmanović”, Univerziteta u Beogradu, i nastupiće sutra naveče u gradskom pozorištu, u revijalnom dijelu 18.  Međunarodnog festivala horova “Zlatna vila”. Finalno veče počinje u 19 časova i 30 minuta.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!