PORUŠENE BARAKE CRVENOG KRSTA (VIDEO)

U nastavku radova na gradnji Vatrogasnog doma, danas je porušena baraka u kojoj su bile smještene organizacije Crvenog krsta, Gradskog odbora SUBNOR-a, ali i još nekih organizacija. Nakon preseljenja ovih organizacija i udruženja, a potom i rušenja starih baraka, stvoreni su uslovi za nastavak radova na gradnji Vatrogasnog doma.

– Time je zvanično otvorena druga faza radova na izgradnji i rekonstrukciji Vatrogasnog doma. Na ovom mjestu, uz prostor za vatrogasce, biće i kancelarije mjesne zajednice – rekao je Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

On je podsjetio da će novi Vatrogasni dom imati devet garažnih prostora, rekonstruisan stari dom, potom vatrogasni toranj.

– Na ovom lokalitetu dobijamo savremen objekat, u kome ćemo imati bolje uslove rada – rekao je Miljuš.

Tihomir Timarac, v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Gradskoj upravi, rekao je da je rušenje starih baraka proteklo u najboljem redu.

– U narednom periodu, dijelovi srušenog objekta će biti odvezeni na deponiju, tako da se na ovom prostoru može pristupiti izvođenju druge faze radova – rekao je Timarac.

Radovi na rekonstrukciji Vatrogasnog doma su počeli u maju prošle godine. Druga faza tarajaće oko osam mjeseci, a vrijednost investicije je milion i 730.000 KM.

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!