Predavanјe u vezi sa vršnјačkim nasiljem (video)

„Spriječimo vršnjačko nasilјe“ naziv je kampanje u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koja se ovih dana sprovodi u Srpskoj. Tim povodom policijski službenici Policijske Uprave Prijedor kroz interaktivni čas u školama sprovode kamšanju u cilјu sprečavanja vršnjačkog nasilјa u školskom uzrastu.

Učenici sedmog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ kažu da je na školskim hodnicima moguće vidjeti nasilјe. Svaki vid fizičkog ili verbalnog nasilјa trebalo bi da bude spriječeno kako bi se stopa neprimjerenog ponašanja u školama svela na najniži nivo. U razgovoru sa učenicima saznali smo da mnogi od njih imaju iskustva sa nekim vidom nasilјa. Ili su ga vidjel, ili su kažu, i sami bili izloženi uvredama od strane pojedinaca.

Policijski službenici učenicima su kroz interaktivnu nastavu primjerima  psihičkog i verbalnog nasilјa približili temu, a sve u cilјu suzbijanja neprimjerenog ponašanja u školama. Prilikom predavanja učenici su pokazali zainteresovanost za razgovor, kaže zamjenik komandira Policijske stanice Prijedor 1, Milanka Egić.

-U razgovoru sa djecom saznali smo da su upoznati sa ovom problematikom. Najbitnije je da znaju prepoznati radnje koje predstavlјaju vršnjačko nasilјe – rekla je Egićeva.

Edukacije na temu sprečavanja vršnjačkog nasilјa među djecom, koja se sprovodi u osnovnim i srednjim školama na području Policijske Uprave Prijedor, traju do 10. novembra.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!