Preliminarni birački spiskovi (video)

Od danas, pa sve do 8. jula, u mjesnim zajednicama biće izloženi privremeni birački spiskovi za Opšte izbore 2018. godine,  kako bi se mogle ispraviti eventualne nepravilnosti, saopšteno je iz Gradske izborne komisije.

– Predsjednici savjeta mjesnih zajednica, ili lica koja oni ovlaste, dužni su da zapisnički konstatuju eventualne nepravilnosti. Na primjer ukoliko nedostaje neki zaselak  ili ulica – kaže predsjednik Gradske izborne komisije Željko Škondrić. Svi pojedinačni slučajevi nepravilnosti upućuju se u Centar za biračke spiskove, koji se nalazi u zgradi Policijske uprave Prijedor.

Željko Škondrić, predsjednik Gradske izborne komisije

Za ove izbore na preliminarnom spisku za Prijedor stoji nešto više od 86.000 birača, ali se očekuje da će se dio glasača prijaviti  za glasanje putem pošte.  Škondrić se osvrnuo i na problem neažurnog ispisivanja preminulih sa biračkih spiskova.

– Centralna izborna komisija tu može da uradi veoma malo. A još manje mogu lokalne komisije. Poteškoće nastaju na relaciji matični uredi, CIPS i IDEA – napominje Škondrić, dodajući da se radi o problemima tehničke prirode.

Z. Jelić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!