PRIJAVE ZA BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE DO 18. JANUARA

Tradicionalno plivanje na Bogojavljenje za Krst časni u rijeci Sani, i ove godine, imaće veliki broj učesnika, najavljuju u Organizacionom odboru ove vjerske manifestacije.

– Kada smo počinjali sa  ovom manifestacijom 2014. godine, nismo sumnjali da će ona prerasti u tradiciju koju redovno organizuje Crkva uz podršku Grada – rekao je protojerej stavrofor Ranko Maletić, član Organizacionog odbora.

Bogojavljensko plivanje u kome učestvuju brojni plivači, prati veliko interesovanje vjernika i građana, što ga čini jednom od najmasovnijih manifestacija, istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Iako do Bogojavljenja ima još devet dana, broj plivača već se zna, kaže njihov predstavnik  Jovica Radaković, dodajući da je ove godine među njima i nekoliko pripadnica nježnijeg pola. Svi zainteresovani za plivanje na Bogojavljenje trebalo bi da se prijave do 18. januara

Kao i ranijih godina, bogojavljenskom plivanju prethodiće služenje liturgije u Crkvi Svete trojice u Prijedoru, te Bogojavljenska litija ulicama grada. Pokrovitelji događaja su Crkvena opština i Gradska uprava Prijedor. Pobjednik pet prošlih plivanja za Krst časni i osvajač zlatnika bio je Danijel Drljača.

P.Š.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!