PRIJEDORČANI NA LJETNOM IZVIĐAČKOM KAMPU

Članovi Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora učestovaće i ove godine u Interetničkom mirovnom volonterskom kampu “Savršeni svijet”, koji će od 2. do 10. avgusta biti održan na Boračkom jezeru kod Konjica i na kojem će se okupiti 250 izviđača iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
Starješina ovog odreda Ernest Badnjević rekao je da je to peti put da se na ovakav način organizuju ljetni susreti izviđača na ovom jezeru.

“Cilj kampa je, osim druženja, i volonterski humanitarni rad, koji se ove godine sastoji iz uređenja parkova i igrališta za djecu u Zenici, a sve uz demonstraciju stečenih i novih izviđačkih vještina”, naveo je Badnjević.

On je dodao da su ranije održani kampovi na ovom mjestu pokazali da je ovo izuzetna prilika da se mladi izviđači upoznaju i druže, da kvalitetno provedu ljetne praznike i steknu nova saznanja i iskustva iz oblasti izviđaštva i života uopšte.

Osim toga što su učesnici, članovi Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” su, uz kolege iz Saveza izviđača Zenica, po peti put i organizatori ovog velikog izviđačkog okupljanja.

Kamp će okupiti učesnike iz Zenice, Prijedora, Sarajeva, Vareša, Konjica, Niša, Subotice, Herceg Novog i Osijeka, a ovaj projekat je podržala Ambasada SAD u BiH.

Ovaj projekat sadrži i čitav niz drugih aktivnosti kao što su Interetnički susreti adolescenata BiH u Prijedoru, Interetnički zimski mirovni volonterski kamp na Mrakovici i Proljećni susreti u Zenici.

izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.