Pripremi radovi za izgradnju prve hale  „Kolektor-a CCL“ (video)

Počeli su pripremni radovi za izgradnju prve, od tri proizvodne hale, slovenačkog koncerna ”Kolektor CCL”, u Industrijskoj zoni “Celpak”. Na teren je danas izašao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, sa saradnicima.

– Po najavi predstavnika ”Kolektor-a CCL”, planirano je da na ovom lokalitetu, posao dobije 500 radnika. Buduće radnike očekuju kvalitetna radna mjesta, jer ovdje su u pitanju nove tehnologije, koje će značiti mnogo i za poslodavce i za radnike – rekao je Đaković.

Predrag Zorić, direktor “Kolektor-a  CCL” za Republiku Srpsku rekao je da je plan da se sa proizvodnjom krene početkom februara iduće godine. – Mi smo prve korake već napravili, imamo ljude koje smo zaposlili i poslali na obuku u Sloveniju, neki su tu kod nas u Klašnicama i već u martu očekujemo realizaciju jednog velikog projekta, koji će sigurno dovesti do većeg zaposlenja radnika – rekao je Zorić.

Izvođači radova su preduzeće “Unijat M” iz Prijedora i “Komotin” iz Jajca, a projektant je Zavod za izgradnju grada Prijedor. Rok za izgradnju jedne od tri hale za potrebe slovenačkog “Kolektora CCL” je 4. februar 2019. godine, uz ulaganja od 1.318.000 KM.

M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!