PRONAĐEN  VOZAČ KOJI JE USMRTIO PJEŠAKA I POBJEGAO

Policijski službenici PU Prijedor juče su u Ribniku  pronašli Gojka V. ( 25) iz Omarske i  uz asistenciju policijskih službenika PS Ribnik uhapsili ga zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana u Omarskoj u zaseoku Danići prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u kojoj je smrtno stradao pješak  Ljuboja J. ( 56), mještanin Omarske, a potom pobjegao.  Uhapšena  su i dvojica putnika iz vozila, Đorđe R. ( 25) i Darko D. (23), obojica iz Omarske.

Policija je u garaži kod Đorđa R. prilikom pretresa koji je obavljen uz saglasnost tužioca, a po naredbi sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru pronašla i Fiat  Punto na kojem su bila vidna mehanička oštećenja.

-U prisustvu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru, uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Prijedor. Tom prilikom je utvrđeno  da se  tokom noći između subote i nedjelje u Omarskoj u zaseoku Danići dogodila nezgoda u kojoj je učestvovao G.V. koji je upravljao Fiat Puntom i pješak J.LJ.  koji je tom prilikom smrtno stradao. Nakon nezgode vozač se udaljio ne pružajući pomoć stradalom licu- navedeno je danas iz PU Prijedor.

Od siline udara pješak je odbačen u kanal pored puta gdje je  juče u prijepodnevnim časova pronađen mrtav. Tužilac je naložio i obdukciju stradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci.  Uz nadzor tužioca radi se na dokumentovanju krivičnih djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći i krivičnom djelu pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

KV

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!