Rasvijetljena tri krivična djela u Novom Gradu (video)

Službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru akcije kodnog naziva „CODE“, u saradnji i uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rasvijetlili su teže oblike imovinskih krivičnih djela na području Novog Grada. Načelnik Uprave Dalibor Ivanić rekao је da su, na osnovu svih preduzetih mjera i radnji, 29. maja, na području Novog Grada, u okviru akcije „CODE“, lišena slobode lica Č.N. (1982) i D.T. (1988) oba iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela.

– Navedenim aktivnostima rasvijetljeno je krivično djelo „Razbojništvo“  i  dva krivična djela „Teška krađa“ a čijim izvršenjem je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 80.000 KM – rekao je Ivanić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović rekao je da se osumnjičena lica Č.N. i D.T. terete da su 27.6.2016. godine, zajedno sa još jednim licem, na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica, uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja i upotrebom sile, od oštećenog lica otuđili 31.800 KM, vatreno oružje-pištolj, zlatni lanac i torbicu sa ličnim dokumentima, čime su počinili krivično djelo „Razbojništvo“. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovog krivičnog djela iznos oko 39.000 KM.

– U toku noći 31.12.2017./01.1.2018. godine osumnjičeni Č.N. je zajedno sa još jednim licem, u mjestu Crna Rijeka počinio krivično djelo „Teška krađa“. Iz objekta kuće privatnog vlasništva, otuđeno je 30.000 KM, kao i određena količina zlatnog i srebrnog nakita, te pričinjena materijalna šteta oko 35.000 KM – dodao je Mikanović.

Osumnjičeni Č.N. se takođe tereti da je u toku noći 15/16.11.2017. godine, u mjestu Poljavnice, počinio krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom kuće privatnog vlasnišva, gdje su tom prilikom otuđeni razni predmeti, te pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 6.000 KM.

Osumnjičeno lice D.T. je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na dalje postupanje, dok je lice Č.N. nakon kriminalističke obrade otpušteno iz službenih prostorija Policijske uprave Prijedor.

M. Stegić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!