Rukometašice “Mire” izgubile meč kod “Dubice” 

Rukometašice „Dubice” su krajiškom derbiju 1. kola Premijer lige BiH,   u Kozarskoj Dubici, iznenadile su rezultatom 33:31, savladale su favorizovanu ekipu “Mire” iz  Prijedora. Ljubitelji rukometa uživali su u sjajnoj rukometnoj predstavi.

Azra Bašanović

Nakon početnog vođstva “Dubice” od 4:2 iz šestog minuta, serijom od četiri gola “Mira” je u 12. minutu imala rezultat 7:6. U nastavku igralo se gol za gol,  a ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Poluvrijeme je okončano rezultatom 18:17 za “Dubicu”. Ekipa “Mire” je u 35. minutu, za dva minuta,sa četiri vezana gola, došla u vođstvo od  21:20.

Prelomni trenutak derbija bio je od 43. do 47. minute kad su Dubičanke postigle pet golova. “Mira” je uzvratila i serijom od tri gola u 51. minutu smanjila na dva gola ( 26:28). Najefikasnije igračice u pobjedničkoj ekipi bile su povratnica u tim Jovana Ilić, strijelac 12 golova, te Dragana Kremenović sa sedam golova. U timu “Mire” Azra Bašanović je postigla 10, Duška Tintor šest, Jelena Mutić pet, a Dragana Mutić i Tea Sladaković po četiri gola, dok se u listu strijelaca  sa dva gola, upisala Branka Majstorović.

Jovana Ilić

Još su igrale: Marija Gligorević, Bogdana Sekulić, Neira Karagić, Anja Suvajac, Dragica Gligorević, Sanja Vukman i Milica Bilbija.

U narednom kolu gost “Mire” je “Hrasnica”.

M.Bogun

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!