SEDAM KANDIDATA ZA NAGRADU “SKENDER KULENOVIĆ” (video)

Danas je održana sjednica Organizacionog odbora 46. “Književnih susreta na Kozari“ na kojoj su saopštena imena sedam pjesnika koji su ušli u uži izbor za Nagradu „Skender Kulenović“. To su: Miroslav Aleksić za knjigu „Oskudno vreme“, Anđelko Anušić – „Živ si, kažeš“, Blagoje Baković – „Pomerač oblaka“, Mirjana Bulatović – „Ako je nekom srce stalo“, Dragan Lakićević –  „Pesme za jednog čitaoca“, Zdravko Miovčić – „Što je duša skupila“ i Stevan Tontić za knjigu pjesama „Hristova luda“. Ovih sedam kandidata iskristalisalo se među pedesetak knjiga, pri čemu je žiri imao pomoć i vodećih biblioteka od kojih su dobili izvod svih djela poezije koja su štampana na srpskom jeziku od oktobra 2016. zaključno sa 2017. godinom.

Ranko Popović, član žirija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najstarija i prestižna književna manifestacija na ovim prostorima, „Književni susreti na Kozari“, po 46. put će biti održana u septembru, a dotad bi žiri u sastavu predsjednik Branko Letić i članovi Ranko Popović i Đorđe Nešić trebalo da odluči kome će pripasti Nagrada „Skender Kulenović“ za 2017. godinu.

Monja Kasalović, član Organizacionog odbora Manifestacije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogat program 46. „Književnih susreta na Kozari“ počeće 11. septembra, s tim da će centralni događaji, svečano otvaranje Susreta, Poetski čas na Mrakovici i Veče laureata biti održani 21. i 22. septembra, najavila je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i član Organizacionog odbora Manfiestacije. Ove godine, „Književni susreti“ će biti u znaku 80 godina od rođenja poznatog srpskog pjesnika Dragana Kolundžije, stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata, 150 godina od rođenja Alekse Šantića i 80 godina od smrti Branislava Nušića. Novina od ove godine je pokretanje inicijative o izdavačkoj djelatnosti „Književnih susreta“ sa tri edicije: „Ovjenčani“, „Tragovi“ i „Svjedočenja“.

 

Učesnici Manifestacije su poznata književna imena: prošlogodišnji laureat Milovan Danojlić, Matija Bećković, Dragan Kolundžija, Ljubivoje Ršumović, Mošo Odalović, Anđelko Anušić, Vule Žurić, Tanja Stupar Trifunović, Dragana Kragulj i ovogodišnji slavodobitnik o kojem će žiri donijeti odluku.

D. S.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!