SNSD: ISTORIJSKI ČAS NA KOZARI

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Željka Cvijanović izjavila je na Kozari da je ponosna na to što organizacije žena i mladih SNSD-a promovišu vrijednosti kakva je borba protiv fašizma i što su upravo oni i zagovornici da se pojavljuju na obilježavanju važnih datuma i na važnim mjestima. Ona je na Kozari prisustvovala istorijskom času koji su, povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, organizovali Mladi socijaldemokrati Republike Srpske u saradnji sa Aktivom žena SNSD-a.

– Tim povodom na Kozari je prisustvovalo preko 1.300 omladinaca i žena, blizu toliko i na Sutjesci. Poruke su da ne smijemo da zaboravimo vrijednosti iz naše istorije. Na Kozari su pale mnoge žrtve i stradalo je mnogo civilnog stanovništva. Svi treba da budu  upoznati sa ovim dijelom naše istorije. Kroz ovakve političke aktivnosti podstičemo nove generacije da razumiju, uče i shvate važnost ovakvih događaja u našim prethodnim periodima, ali posebno da znaju koji su doprinos dali ljudi upravo sa ovih prostora – kazala je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da svi moramo biti svjesni svih izazova koji su uslijedili nakon toga i da je sloboda koju smo osvajali i tada, ali i u prethodnom Odbrambeno otadžbinskom ratu, veliko dostignuće. Istorijskom  času  i polaganju vijenaca na Memorijalnom zidu kod spomenika na Kozari te druženju sa omladincima i ženama SNSD, prisustovali su predsjednica Aktiva žena SNSD  Nada Tešanović i predsjednik Mladih socijaldemokrata SNSD  Denis Šulić.

KV

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!