Stonoteniserke Prijedora jesenje šampionke

U Prijedoru su ovog vikenda odigrana dva meča Premijer lige BiH za žene. Prijedorčanke su, u  prvom meču, nakon nekoliko godina, uspjele nanijeti poraz 4:3 sarajevskoj ekipi „Spin 2012“. Gostujuća igračica Snežana Marković je sa 3:1 pobjedila prvi reket Prijedorčanku Sanju Erceg. Izjednačenje je donijela Daniela Timarac koja je sa 3:0 porazila Nedžmu Mulalić.

Kadetkinja Marija Gnjatić je sa 3:2 pobijedila Đanu Biogradlić za vođstvo Prijedorčanki od 2:1. Par Marković – Mujezinović bio je bolji od prijedorskog para Erceg – Timarac i izjednačio na 2:2. Nakon pobjede Sanje Erceg nad Nedžmom Mulalić, BH reprezentativka Snežana  Marković je bila bolja od  Marije Gnjatić  i izjednačila na 3:3. U odlučujućem meču Daniela Timarac sa 3:1 pobjeđuje vrlo sigurno Amelu Mujezinović, što prijedorčankama donosi dugo čekanu pobijedu nad Sarajkama.

U drugom meču ekipa „Prijedora“ sa 4:3 gubi od druge sarajevske ekipe „Aladža“. Dvije pobjede za domaći tim ostvarila je iskusna Daniela Timarac a jednu Sanja Erceg.  Timaračeva je dobila sve četri pojedinačne partije  sa samo jednim izgubljenim setom. Hendikep prijedorčanki je što su u dva dana morale odigrati dva izuzetno teška meča a protivnice su bile odmorne. Uz to Marija Gnjatić je nastupila prehlađena.

-Moguće da je umor i razlog za drugi poraz, jer Sanja Erceg je imala izuzetno dobru šansu da pobijedi Belmu Bušatlić, jer je vodila sa 2:0 u setovima i imala prenost od 6:2 u trećem setu i da je dobila taj meč prijedorčanke bi slavile sa 4:2. Sa porazom od ekipe „Aladže“ ovo prvenstvo napravili smo vrlo neizvjesnim i za proljeće odgodili odluku o šampionu Premijer lige BiH  žene – ističe Slavko Antonić predsjednik kluba.

Nakon  pet odigranih kola Prijedorčanke su prvoplasirane sa četiri pobijede i porazom. Druga je ekipa  “CM Vitez”, a treća “Spin 2012”.

M.Bogun

 

 

 

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!