Sutra Deseta “Konferencija beba”

Tradicionalna vidovdanska manifestacija “Konferencija beba”, koju Grad Prijedor organizuje deseti put, biće održana sutra, na Мalom gradskom trgu. Osim prigodnog programa, gradonačelnik Milenko Đaković će i ove godine poklonima darivati najmlađu i najstariju bebu na Konferenciji, te bebu sa najviše braće i sestara koji će, u narednih godinu dana, činiti predsjedništvo beba.

Gradonačelnik će nagraditi i bebe rođene 27. maja, na dan slave grada, budući da ove godine nije bilo rođenih beba na 16. maj – Dan grada Prijedora. Registracija beba učesnica Konferencije trajaće od 8.30 do 9.15 časova, kada će roditelji moći da prijave bebe rođene od 29. juna prošle godine do dana Konferencije. Po tradiciji, dan nakon Konferencije, gradonačelnik Prijedora posjetiće sve bebe u porodilištu koje budu rođene na Vidovdan i darivati ih prigodnim poklonima.

Gradska uprava, uz pomoć prijatelja ove manifestacije i donatora, priprema mnogobrojne poklone za učesnike i ujedno poziva sve one koji se do sada nisu uključili u ovu plemenitu akciju da to učine, odnosno pripreme poklone za bebe i da na ovaj način doprinesu promovisanju rađanja i odgovornog roditeljstva u svojoj lokalnoj zajednici.

U slučaju lošeg vremena, „Konferencija beba“ biće održana u Dvorani „Mladost“.

K.V.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!