Sve više posjetilaca na Kozari (video)

Nacionalni park „Kozara“ iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjetilaca. Čist vazduh, brojne pješačke staze i ugodan boravak neki su od razloga, zbog kojih građani odlučuju da svoje slobodno vrijeme provedu na krajiškoj ljepotici.

S ciljem razvoja turizma i stvaranja povoljnih uslova za odmor i rekreaciju, uposlenici pripremaju Park za posjetioce. Uređene su pješačke staze, popravljene turističke table, izletišta, sportski sadržaji za biciklizam, penjalište i mjesta za najmlađe na Kozari. Kako kaže Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”, trenutno se završavaju radovi na Avantura parku koji će biti otvoren krajem mjeseca, a ove godine biće uređeno i izletište “Pavkovac”.

Kozara će i ovog ljeta biti muzički centar regiona. Prve večeri “Kozara Puls Festa”, 27. jula, nastupiće grupe “No limit Now”, “Van Gogh”, “Hladno pivo” i “Zabranjeno pušenje”. Drugo veče, 28. jul, rezervisano je za grupe “The Beachers”, “Ultrazvuk”, dok će muzički dio Festivala zatvoriti solistički koncert Marije Šerifović. Trećeg dana biće prezentovana domaća kuhinja našeg kraja.

M.Stegić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!