Sve više razvoda (video)

Posljednjih godina, prekida brakova sve je više. Prema podacima Centra za socijalni rad, samo u prvoj polovini ove godine, pokrenuta su 32 brakorazvodna procesa. Verbalni konflikti, partnersko nasilje i teškoće u roditeljskom funkcionisanju, najčešći su problemi zbog kojih se brakovi prekidaju.

Kada zajednički život postane nemoguć, parovi prolaze proces mirenja ukoliko imaju maloljetnu djecu, da bi došli do brakorazvodne parnice. Na žalost, bračni parovi u Centar za socijalni rad javljaju se nakon odluke da više ne žive zajedno, objašnjava socijalni radnik Dragana Savić Pešević.

Dragana Savić Pešević, socijalni radnik

– Manji je broj klijenata koji dođu kada se problem javi. Pokušavamo uticati na javnost i naše sugrađane da, kada su već svjesni da je neki problem poremetio njihov porodični život, da u tom trenutku reagujemo na pravilan način – rekla je Peševićeva.

U Centru za socijalni rad u 2017. godini pokrenuto je 65 procesa mirenja i 34 brakorazvodna procesa. U prvoj polovini ove godine pokrenuto je duplo više brakorazvodnih procesa.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!