Tekvondo u RS na korak da bude po jednim krovom (video)

Ovih dana napravljen je važan korak u stavljanju tekvondoa u Republici Srpskoj pod jedan krov. Oko 14 klubova koji su bili dio Tekvondo asocijacije RS (TA RS) i koji se bave olimpijskom vezijom ovog sporta, prešlo je u Tekvondo savez RS (TS RS), gdje su do sad bili okupljeni klubovi ITF verzije. Na nedavno održanoj skupštini TS RS, 22 delegata jednoglasno su usvojila odluku da klubovi iz Asocijacije kao ravnopravni uđu u Savez. Ključnu ulogu u svemu tome odigrao je čuveni prijedorski trener Veso Arežina.

– Samim tim, mnogo toga se promijenilo što se tiče Tekvondo saveza BiH. Jer Savez BiH je registrovao TS RS i TS FBiH, a Asocijacija je samo sporazumno bila članica kojoj je TS RS dozvolio da učestvuje na takmičenjima. Međutim, od 19 klubova koji su bili u Asocijaciji samo sa jednim su bili predstavljeni u TS BiH. To je bilo apsurdno. Ja sam to promijenio, tako da mi sad u skupštini TS BiH imamo 11 članova, 11 glasova – kaže Arežina.

Značajno je i to što u organima Tekvondo saveza BiH sjede predstavnici sva tri prijedorska kluba. Pored Arežine, koji je potpredjednik Izvršnog vijeća Saveza, u njemu se nalazi i Igor Đukanović iz TK „Kozara“, dok je Stevica Dronjak iz „Spartaka“ predsjednik Skupštine TS BiH. Dalo je to i prve rezultate.

– Mi smo već neke stvari doveli na svoje mjesto, gdje su ljudi, iz poštovanja prema meni,  jedoglasno donijeli odluku da iduće godine organizujemo jedan veliki G turnir. To je turnir za Olimpijadu. Žao mi je što Prijedor nema dvoranu tih mogućnosti da mi možemo da budemo organizatori. Ali Banjaluka sigurno ima. Nastojaćemo da to bude iduće godine u „Boriku“ – kaže Arežina.

Velika je ovo stvar za takmičare, koji će imati lakši pristup velikim turnirima, ali i za tekvondo u Prijedoru, jer sad ima svoje predstavnike u krovnoj organizaciji BiH. Pitanje je vremena kada će nekolicina klubova koji još nisu iz Asocijacije prešli u TS RS to učiniti, kaže Arežina, jer će biti upitno to da li će moći da nastupaju na takmičenjima TS BiH.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!