TRADICIONALNI PRIJEM POVODOM DANA REPUBLIKE

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas tradicionalni prijem povodom Dana Republike Srpske, 9. januara, za predstavnike organizacija koje predstavljaju interese boračke populacije. Prijemu u Gradskoj upravi prisustvovali su predstavnici Boračke organizacije grada Prijedora, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila te Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša i Udruženja rezervnih vojnih starješina. Gradonačelnik je ocijenio da je saradnja sa ovim organizacijama na dobrom nivou te da zajedničkim snagama nastoje riješiti sva otvorena pitanja.

– Mi se trudimo da sistemski riješimo što više problema sa kojima se suočavaju ove kategorije stanovništva. Tokom godina, uspješno smo realizovali brojne projekte stambenog zbrinjavanja. Trudimo se da omogućimo da što veći broj članova boračke populacije zaposlimo u privredi – rekao je Đaković.

Gradonačelnik je svim građanima, naročito borcima, čestitao Dan Republike. Predstavnici boračkih organizacija takođe su uputili čestitke povodom 9. januara, a ujedno se zahvalili Gradskoj upravi na razumijevanju koje pokazuje za populaciju koju predstavljaju.

–  Hvala svima onima koji sa nama usko sarađuju. Mi, u rukovodstvu Boračke organizacije, i dalje ćemo nastojati da što bolje razumijemo probleme naših članova – rekao je predsjednik prijedorske Boračke organizacije Zoran Predojević.

Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora, poručila je da su za njih ovakvi prijemi trenuci kad se miješaju osjaćaji tuge i ponosa.

– Tužni smo, jer nema naših najmilijih, koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske. Ujedno smo ponosni na to što je stvorena Republika Srpska – kaže Karlica.

Iz Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša poručeno je da je potrebno raditi na većoj slozi među Srbima, ali i na razumijevanju prema drugim narodima. – Potrebno je više sloge u srpskom narodu, ali i više tolerancije među svim građanima Republike Srpske. Jer, na našu žalost, mi smo veoma dobro na svojoj koži osjetili šta može da donese netolerancija i nepoštovanje među nama – izjavio je predsjednik Skupštine Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša regije Prijedor, Vojislav Kondić.

Nakon prijema, položeni su vijenci na centralno spomen-obilježje “Za krst časni”, posvećeno borcima Prijedora koji su poginuli stvarajući Republiku Srpsku u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Z. J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!