Turnir u bijelom okupio brojne tenisere (video)

U Prijedoru je otvoren treći ,,Turnir u bijelom” posvećen 86. godišnjici od osnivanja Teniskog kluba ,,Dr Mladen Stojanović”. Okupili su se veterani, rekreativci i zalјublјenici u tenis i odigrali mečeve onako kako su to radili teniseri u davna vremena.

Teniski sport u Prijedoru prvi put se igrao davne 1914. godine. Prvi zalјublјenici u ,,bijeli sport” osnivaju teniski klub 1932. godine. Danas, na istom mjestu, sve  podsjeća na prošla vremena. Zalјublјenici u tenis igraju  prve mečeve na način kako se igralo prije jedan vijek.

I ove godine kao i prethodnih, iz Izole je stigao bračni par Pavčnik. Janez Pavčnik kaže da „Turnir u bijelom“ postaje jedan od velikih turnira u bivšoj Jugoslaviji jer se tu okuplјaju zalјublјenici u „bijeli sport“ iz mnogih zemalјa.

Turnir je otvorio predsjednik Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Vojo Pavičić koji je rekao da ,,bijeli sport” u Prijedoru ima dugu tradiciju na koju su svi teniseri, ali i Prijedorčani, ponosni. -I ove godine odazvao se veliki broj tenisera iz BiH i susjednih republika – rekao je Pavičić.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, rekao je da ovaj Turnir ima poseban značaj zbog očuvanja tradicije grada.

-Teniski klub u Prijedoru jedan je od najbolјih sportskih kolektiva u gradu koji okuplјa mlade i starije lјude koji zaista vole tenis – naglasio je Đaković.

U muškoj i ženskoj kategoriji, na turniru je učestvovalo preko 50 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Nakon odigranih mečeva, biće dodijeljene sportske nagrade za najbolјe takmičare, kao i nagrade za najbolјe obučene tenisere i teniserke.

Pobjednici Bijelog turnira  u muškoj konkurenciji  su Aleksandar Milješić i Armin Alijagić,dok su

pobjednici Bijelog turnira u ženskoj konkurenciji Suzana Dakić i Diana Pavčnik

Najljepše obučen teniser  Janez Pavčnik

Najljepše  obučena teniserka Vesna Pavić

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!