U derbiju FSA Prijedor- OFK “Brdo” :Brđani iznenadili komšije

Fudbalska sportska asocijacija Prijedor, nakon domaće pobjede rezultatom 3:0  nad banjalučkim „Naprijedom“ istim rezultatom u Kostajnici je porazila “Partizan“. Sa šest pobjeda i toliko poraza, remijem i gol razlikom 20:20, FSA Prijedor je uknjižila 19 bodova i kao osmi  tim Lige na stadionu „Poljana“ kraj Bereka u 15. kolu dočekala je komšijsku ekipu OFK „Brdo“ Hambarine. FSA je bila papirnati favorit obzirom da je „Brdo“ nakon gostujućeg poraza od 4:1 od „Partizana“ u Kostajnici imalo domaći  poraz  2:0 od  „Mladosti“ Kotor Varoš. Ipak, na krilima domaće pobjede 2:1 nad  FK „Čelinac  „Brdo“ je na  stadionu „Poljana“ krenulo silovito i u drugom minutu golom Nene Grahovca došlo u vođstvo od 1:0. Od 30. minuta gosti su igrali sa igračem manje obzirom da je, nakon starta, sudija Mišo Mačkić iz igre isključio Dragoslava Babića . Minut kasnije crveni karton je, zbog prigovora, zaradio i rezervni igrač FSA Miroslav Šormaz. Strasti su se smirile a susret je, uz obostrane prilike, nastavljen i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za OFK„Brdo“.

Golgeter “Brda” Saša Kobas je u 70.  minutu postigao efektan gol za 2:0 a tri minuta kasnije Nikola Miličević je pogodio za 3:0.

Za FSA Prijedor igrali su: Zoran Vranješ,Miloš Rečević, Marko Garić, Ahmet Palić  Ilija Runić, Srđan Čulić, Borislav Mikić, Željko Drinić,Miloš Stević (od 75.Saša Kukić), Nebojša Šodić (od 58.Dejan Bujić). Rezerve:Atif Ikanović, Darko Stojaković i Miroslav Šormaz. Trener:Nenad Bašić.

Za OFK “Brdo” igrali su:  Adnan Čaušević, Armin Mešić ( od 87. Ajdin   Behlić),  Haris Harambašić, Adnan Deumić, Ivan Šakić, Dragoslav Babić, Željko Stegić , Nemanja  Miljević(od 66. Haris Kaltak),  Neno Grahovac, Nikola Miličević,  Saša Kobas ( od 83.  Igor   Mršić). Rezerve:  Ajdin Pađan,  Ajdin   Behlić, Anel Muslić. Glavni trener: Mirza Alkić.
Sa šest pobjeda, jednim remijem i sedam poraza te gol razlikom 20:23, FSA Prijedor  je osvojila 19 bodova i na osmom  je mjestu prvenstvene tabele. „Brdo“ je sa istim skorom i lošijom gol razlikom 27:32 na devetom mjestu.

Gradski derbi je inače počeo odavanjem dužne pošte nedasvno preminulom Mirku Lukiću-Miti, članu Upravnog odbora OFK „Brdo“.

M.Bogun

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!